Лучшие рецепты кухон Мира
Добро пожаловать
Вход / Создать Плейлист

Delicious urad daal (maash daal). Detailed recipe is in description.#daal #lentilcurry

Спасибо! Поделитесь с друзьями!

URL

Вам не понравилось видео. Спасибо за то что поделились своим мнением!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавлено by Admin В чечевица
22 Просмотры

Описание

2.5 cup urad daal washed ( soak for 1 hour)
Add generous amount of coconut oil in a pan ,when oil gets heated add 1/2 tbsp cumin seeds. Add 1 cup chopped onion. Let the onion golden brown then add 1 tbsp each of ginger and garlic paste and 1 tbsp green chilli paste along with 1 large tomato chopped. For the spices add salt to taste, 1 tsp turmeric powder, 1/2 tbsp red chilli powder and 1/2 tbsp coriander powder. Cook until the tomatoes get tender then add 2 cups of water . Let the water boil and add soaked and drained urad daal , don’t touch daal or stir with spoon at this point. Water should be 1 to 1.5 inch higher than daal.cover the pot and let it cook for 15 minutes on medium to low heat. Check the lentils they should tender but should stay whole and all the water dry out.We don’t want mushy daal. Add butter, lemon juice,dried fenugreek 1 tbsp, 1/2 tsp crushed carom seeds(ajwain), 1 tsp garam masala and black pepper 1/2 tsp. Lastly add sliced ginger ,chopped mint and cilantro . Serve with roti or paratha with slices of onion.

Написать комментарий

Комментарии

Комментариев нет. Будьте первым кто оставит комментарий.
RSS